Іван Волошин

Перший заступник міського голови Іван Волошин розповів про свій типовий робочий день.

Депутат працює над зовнішнім виглядом Ужгорода як європейського міста: займається питаннями демонтажу МАФів, роз’яснює торгівцям про неправомірність вуличної торгівлі, зокрема в центрі міста, обговорює з архітекторами програму відновлення історичного центру Ужгорода тощо.

Детальніше про робочий день Іван Волошин ділиться із читачами на власній сторінці у Фейсбук:

 «Давно не писав звіту про свій типовий робочий день, як нетипового чиновника, продовжую традицію:

1. Ознайомлення з доповідною чергового оперативної служби за минулу добу.

2. Робота з спеціалістами ДМГ по питанню підготовки програми приватизації на 2015 рік! Аналіз об’єктів комунальної власності на предмет раціонального використання орендарями (скільки надходить грошей в казну), відфільтровування тих, які знаходяться в користуванні державних структур, вивчення тих, які вже виставлялись на аукціони (з’ясування та по яких причинах кілька разів не відбувались аукціони, де продавались Хімчистка на Белінського чи, наприклад, велика котельня на Грушевського).

Підготовка листів-звернень до всіх орендарів з пропозицією прийняти участь у приватизації орендованих ними об’єктів! Загалом на наступну сесію буде подано близько 100 комунальних об’єктів з пропозицію депутатам виставити на відкриті аукціони. Перелік також опублікую у себе на сторінці. 

3. Чергове спілкування з власниками МАФів, сьогодні з торговцями тютюнових виробів. Приємно вражений адекватністю – за півгодини прийшли до домовленості про те, що вони готові ( і фінансово також) зробити заміну своїх 14 малоестетичних конструкцій на такі, які запропонує управління архітектури (готують до затвердження нові типи). Вчора в мене був представник іншої компанії, який також володіє більш ніж десятком таких торгових точок. Цей бізнесмен на відміну від сьогоднішніх підприємців практично з порогу висловив мені купу претензій про переслідування його бізнесу, мотивуючи це тим, що йому й так важко, сигаретний бізнес малорентабельний! Повідомив, що він не збирається нічого міняти, максимум покрасить, замінить лише якщо влада!!! дасть йому кошти на це!!! одним словом у нього всі дозволи є, пішли всі на фіг це було вчора! сьогодні як на диво, до нас поступили кілька скарг про те, що цей комерсант торгує тютюном в МАФах, які розміщені біля шкіл…. будемо розбиратись! 

4. Спілкування з власником МАФу, по якому виконкому прийняв рішення про демонтаж. Домовились, що він демонтує сам, щоб не компенсовувати затрати на послуги комунальних служб по демонтажу!

5. Дав інтерв’ю «21 каналу» на тему роботи по новому положенню про рекламу в м.Ужгороді. Роз’яснив детально, щоб не було інтерпретацій: в центрі міста великоформатної реклами (3 на 6) не буде, лише сіті-лайти, які рекламодавці зобов’язані замінити, на кругах всі борди демонтовуються, на периферії всі конструкції приводяться до одного зовнішнього стандарту (по формі, по кольору, по типу), упорядковується розміщення з певним кроком і певним градусом. Загалом демонтується біля 25 відсотків! 

6. Поспілкувався з підприємцем – торговцем газетами в пішохідній зоні (такі симпатичні синенькі палатки, в яких розміщені ящики, а на них газети – ну, всі пам’ятають). Чоловік погодився з моїми аргументами на тему бажання зробити місто хоч трошки європейським! погодився забрати свої палатки (не висловлював претензій, до речі, як той “сигаретчик” про переслідування мною його бізнесу ).

7. Зустріч з міськими архітекторами (були запрошені мною кілька днів тому) та спілкування на тему їхнього бачення процесу відновлення центральної частини міста (програму я ініціював і вона була проголосована на минулій сесії). Передивилися напрацьовані пропозиції, які були зроблені раніше. Обговорювали концептуальні підходи до цього процесу, необхідність і бажання їхнього залучення до роботи! Зробили паузу до п’ятниці!

8. Засідання робочої групи з фінансистів та розпорядників коштів по питанню встановлення пріоритетності фінансування прийнятих програм на 2015 рік (в зв’язку з тим, що реальної стратегії розвитку міста не існувало, такі дії робляться щорічно, що є неправильним!).

9. Прийняв підприємця – торговця картинами на Театральній площі. Проблема – не дають йому дозвіл на торгівлю! Роз’яснив прийняте виконкомом рішення про призупинення видачі дозволів на розміщення пересувної торгівлі в центрі міста (такі дозволи будуть надаватися лише на час проведення ярмарок або під час свят). Аргументація, що такими дозволами Ужгород зробили одним великим базаром спочатку сприйняті не були! Щиро переконував мене, що картини нікому не мішають і я як людина, яка також має відношення до мистецтва, мав би це зрозуміти:) я апелював тим, що як як людина, яка хоче навести лад з ”’шанхаєм” у місті, рахую, що картини мають продаватися в галереях! але я йому пропоную повернутися в пасаж, де він і торгував не один рік! Мені чоловік повідомив що поставить на Театральній етюдник, поряд пару робіт і під виглядом малювання буде торгувати картинами і ми йому нічого не зробимо я його обрадував, що буде мати штраф 1350 грн кожен третій день за порушення правил благоустрою! Ми домовились…. чоловік пішов переписувати заявку на дозвіл на пасаж!

10. Поспілкувався з спеціалістом, якому вчора погрожували неприємностями в зв’язку з виконанням ним своїх службових обов’язків! Спеціаліст працює над аналізом документів та готує всі звернення до правоохоронних органів стосовно незаконного будівництва на території дитячої лікарні багатоквартирного будинку (я писав пост на цю тему ). Погрожував йому діючий співробітник СБУ, який є фактичним власником цього будівництва (формально записано на родича)! Завтра маю намір поспілкуватися з цим “мачо” та роз’яснити йому ситуацію в країні та деякі інші деталі!».

Коментувати