FB_IMG_1600235550739

Раніше описував для кандидатиків в депутатики, «что где когда» відбудеться в їхній кар’єрі з огляду на місцеві вибори (в короткій і середньостроковій перспективі).… щоб без рожевих окулярів були🙂

В коментарях було багато запитань: «за кого порадите голосувати – за яких кандидатів? за які партії? …

Тому вирішив узагальнити і сформувати своє бачення – як варто вибирати депутата, на що звертати увагу, а що має бути каталізатором, щоб негайно відправити «стремящегося» в бан!
Небхідно розуміти, що позиція депутата місцевих рад не є оплачуваною роботою, а є соціальним навантаженням, тому звертаємо увагу на всіх, хто через «тернии к звездам», щоразу рветься «покращувати» ваше життя…

Включаємо критичне мислення:

1. Це пункт Мрія! Я б ввів для кандидатів вимогу – публічного написання Ессе, на тему власного бачення розвитку територіальної громади. Проблеми/шляхи вирішення/пропозиції. Людина, яка не може сформулювати своє бачення розвитку міста/села/області, не може зробити SWOT-аналіз, не володіє елементарними знаннями про місцеве самоврядування, не знає що таке стратегія і не може це описати на 3-4 сторінки… як така людина буде приймати рішення про розподіл бюджету на мільярди гривень?!? Які пріоритети вона буде відстоювати? Чим вона буде керуватися, чиїми порадами і в обмін на що? Щодо Ессе – написання публічно! (була б нагода і грамотність рівня середньої школи перевірити:) гарантую це було б дуже смішно/грішно!).

2. Не важливо що обіцяє кандидат (навіть за 2-3місяці до виборів), це взагалі не важливо!!! Має значення Лише те, що він має за собою «в звичайному житті» – які свої власні результати, навички, які він/вона може продемонструвати( в будь-якій сфері). Оцінюєм лише Реальні результати, а не слова і наміри/плани!

3. Якщо кандидат перед виборами інтенсивно почав фарбувати лавиці, встановлювати дитячі качелі за свої кошти і тд – приймайте, дякуйте… і женіть нахер! Вас купляють! Одноразово! Примітивно! Придивляйтесь до інших!

4. Якщо перед виборами, кандидати/партії почали влаштовувати концерти, організовувати «шашлик паті» і тд – слухайте, пригощайтесь, дякуйте… і женіть нахер! Вас купляють! Одноразово! Примітивно! За ваші гроші, які планують вкрасти, після того, як ви за них проголосуєте! Таке собі кредитування!

5. Якщо кандидати, дарують вашим дітям рюкзаки, шкільні набори, а вам мікрохвильові печі, велосипеди, окуляри і тд – беріть, дякуйте… і женіть нахер! Вас купляють примітивно! За ваші гроші! Придивлятись треба до інших!
6. Якщо кандидат займає якусь посаду (директор школи, комунального підприємства, керівника в лікарні і тд), це буде скоріше проблемою ніж позитивом – така людина ніколи не займе принципову позицію, по тим чи іншим питанням. Причина? – за 10 хв такого депутата «оброблять» і пообіцяють знайти заміну – залежна людина поставить свій інтерес вище суспільного! А при додатковій фінансовій мотивації – інтереси міста/села не мають шансів! Доведено досвідом!
7. Не можна вибирати в депутати людину, яка нічим не займається, а є професійним «говоруном» та критиканом! Критикувати можуть всі! Це не талант! Особливо звертаємо увагу на спеціалістів «широкого профілю», які з серйозним виглядом і великим емоційним піднесенням обговорюють проблематику, в якій не володіють компетенціями! Це цинічні люди!
8. Як би це грубо не звучало, але!!! Не можна вибирати в депутати людину, яка нічого не має, ні житла ні автомобіля, ні бізнесу, ні хорошої зарплатні – це буде або неправдою, або мета цього кандидата – то все «нажити» за період депутатства. Ви ж не хочете, щоб вашим представником в раді була людина «пустяк або брехач»? Не думаю! Ми ж памятаємо, зарплатні в депутата нема!!!Так??? Логічне питання, для чого? Якщо лозунги – «за все хорошее против всего плохого» – женіть такого кандидата поганою мітлою! (Разом з тим я знаю таких світлих людей, які щиро працюють на інтереси громади без статуса депутата! Уникаючи будь-яких спроб затягнути їх у владу! Але таких 0.0003%.
9. Якщо кандидат вже був депутатом 3-4 рази, це означає що це його/її основне місце «заробітку»- женіть нахер, це професійний пристосуванець! Нормальна людина «не виживе» в тих умовах більше однієї-двох каденцій!
10. Якщо ви плануєте взяти 1000 гривень від кандидата і проголосувати за нього, то всі попередні 9 пунктів, не мають жодного значення або цінності! Просто берете, купляєте продукти на 2-4 дні і чекаєте 5 років на наступний транш в 1500гривень (включаючи інфляційні). Але не смійте вимагати від Вашого депутата ще щось! Це не чесно і не порядно! Навіть у непорядних і глупих має бути порядність … вибачаюсь за тавтологію 🙂

P.S. На мою думку ідеальною була система виборів в Ужгороді 150 років тому… але про це можемо лише ностальгувати🙂

Коментувати